Helsdon Outdoors

Home of the suspension bridge hammock tent

Varför väger The Helsdon Hammock mer än vissa andra hängmattor?

The Helsdon Hammock är designad för att ge dig den bästa tänkbara sömnen ute i naturen. Spridarstängerna av aluminium, den dubbla botten, det integrerade tältet och förvaringsutrymmen för din packning lägger till vikt utöver själva hängmattan. De är där för att ge dig god sovkomfort och hålla dig varm, torr och säker i alla väder. Om en lätt ryggsäck är viktigare för dig än en god natts sömn i ett regnoväder så bör du antagligen köpa en annan hängmatta.

Var dock uppmärksam på att andra hängmattetillverkare ofta anger vikten för endast hängmattan, exklusive presenning, spännband, förvaringspåse och isolerande underfilt. För att du ska kunna jämföra vikten på vår produkt med vikten på andra hängmattor så redovisar vi vad varje del väger:
Hängmatta1 300g
Tält med myggnät800g
Spännband och spännen 700g
Förvaringspåse100g

Kan jag göra den lättare?

Visst, om du använder en lättviktspresenning istället för det medföljande tältet så sparar du kanske 200g. Om du använder lättviktsrep istället för de medföljande remmarna och om du knyter egna knutar istället för att använda de medföljande spännena så kan du nog minska vikten med ytterligare 250g. Men du förlorar myggskyddet och det mesta av skyddet mot regn och vind och det kommer att ta mer än två minuter att sätta upp och ta ner hängmattan.

Kan man ta av tältet?

Ja, tältet med det integrerade myggnätet kan enkelt plockas av. Om du väljer att använda hängmattan utan tält så ser det ut så här:The Helsdon Hammock utan tält

Finns det reservdelar?

Ja, det vore inte bra för miljön om vi tvingade dig att köpa en helt ny produkt om någon del går sönder. Helsdons hängmattetält är gjort för att hålla länge, men saker händer. En gnista från lägerelden kan bränna ett hål i din tältduk. En bil kanske kör över din packning och böjer en av spridarstängerna. Kontakta Helsdon Outdoors i Sverige för att få hjälp.

Regnar det inte in genom fönstren?

De myggnätsförsedda fönstren kan stängas med gardiner som du når från insidan. Regnvattnet rinner nerför gardinerna och ner under hängmattan.

Blir det mycket kondens på insidan?

På sommaren kan man öppna upp både sidorna och fönstren för att vädra ut all värme och kondens. På vintern eller när det regnar vill man stänga till sidor och fönster. Gardinen på insidan av fönstren har en öppning högst uppe vid nocken som låter den varma och fuktiga utandingsluften passera upp och ut genom de myggnätsbeklädda fönstren. Dubbla lager av tältväv gör att eventuell kondens bildas på ytterväven och rinner av och ner längst med innerväven.

Behöver man en isolerande underfilt?

För många andra hängmattor behöver du en dyr och skrymmande underfilt (underquilt eller underblanket på engleska) för att kunna sova utomhus när det är kallt. Helsdons hängmattetält har dubbel botten med plats för valfritt liggunderlag med en bredd på max 70 cm. Du behöver inte köpa någon dyr underfilt utan kan använda de liggunderlag du redan har, till och med dubbla och uppblåsbara när det är riktig vargavinter. Det helomslutande tältet gör att värmen från din kropp stannar kvar inne i tältet istället för att blåsa bort som med en traditionell tarp.

Vad gäller för varureturer?

Om du ångrar ditt köp får du returnera varan inom 14 dagar och du får dina pengar tillbaka. Varan ska vara i originalskick och du bekostar returnfrakten själv. Vid reklamation (fel på varan) bekostar vi returfrakten.

Beställ nu

Fyll i dina uppgifter och betala med Swish. Leverans med Postnord. Genom att endast använda Swish kan vi vara säkra på att dina uppgifter inte delas med någon mellanhand som vill skicka reklam eller erbjuda dig lån. Distansköplagen gäller. Kvitto direkt via e-post.

Pris/st: SEK 2995
Frakt: SEK 0
Ditt pris (ink moms): 2995

Kontakt

Helsdon Outdoors

Parkvägen 4
Nacka 131 41
Sverige


E-post: anders@helsdonoutdoors.com

Telefon: 070 32 111 65

Facebook
YouTube